Új gyümölcsfát a metszés és a lemosó permetezés után ültessünk!

Ültesse ősszel, tél elején, és jövőre akár már termést is hozhat!

Az ősszel, tél elején ültetett gyümölcsfa tavaszig még apró gyökereket ereszt, s jövőre hamar lesz ereje a hajtások növekedésével foglalkozni.

 

A metszés és lemosó permetezést már elvégeztük kertünkben. Amennyiben szeretnénk még új gyümölcsfát, egrest, málnát vagy epret otthonra, itt az ültetés ideje!

 

 


T I P P J E I N K:

 • olyan fajtát válasszunk, ami a helyi talajtipust, szélsőséges időjárási viszonyokat jól viseli, a környékre jellemző betegségeknek ellenáll.
 • ültetés előtt pár órára áztassuk be növényünk gyökerét egy vödör vízbe. Amennyiben nem tudjuk azonnal elültetni szabadgyökerű fánkat, hagyjuk vízben állni fagymentes, védett helyen, nehogy kiszáradjon.
 • ássunk egy kétszer olyan mély gödröt, mint növényünk gyökere.A kiásott gödrünkbe öntsünk egy vödörnyi vizet. Várjuk meg, míg a nagyját beszívja a talaj.
 • a gödör aljába tegyünk Force talajfertőtlenítőt a pajorok, és egyéb kártevők ellen.
 • erre tegyünk Cofunát (szárnyas- és mar
 • hatrágya speciális kombinációja), marhatrágyát, vagy Biohumuszt.
 • a gödröt töltsük fel jó minőségű, laza virágföld és a helyi talaj keverékével (2/3-1/3 arányban), tegyünk rá gyökéritatót a megfelelő vízadagolás érdekében.
 • erre helyezzük új csemeténket, majd töltsük fel a gödör oldalát is a maradék földdel.
 • végül alaposan öntözzük be újonnan ültetett növényünket.
 • GARANCIÁT VÁLLALUNK!

  szuretelo_cimlap

A legrátermettebb gyümölcsfa fajtákat válogattuk össze kínálatunkba, melyek a környéken gyakori betegségekkel szemben ellenállóbbak és bőven teremnek. Ezekről a kiváló minőségű, általunk személyesen válogatott növényekről több éves tapasztalatunk, és vásárlóinktól számos pozitív visszajelzésünk van. Ezért bátran ajánljuk őket, azokkal a nagyáruházi csemetékkel szemben, melyeknek az 5-10 napos kamionos szállítás, majd a nehézkes, esetleg szakszerűtlen tárolás következtében gyökérzetük gyakran sérül, kiszárad, és kevésbé lesznek életképesek.

T I P P J E I N K:

Amennyiben maradt egy kis őszi gyeptrágyánk otthon ( Pl Siforga, Substral, Everris Pre Winter, vagy Hauert), szórjunk két marokkal a talaj tetejére. Ez még ősszel szépen bemosódik a talajba, és fokozatosan adagolja anövényünk számára a téli időszakhoz szükséges tápanyagokat. Így a növény gyökere, szövetei erősödnek, ezáltal tél viszontagságaival szemben jóval ellenállóbb lesz kertünk új lakója.
Amennyiben így teszünk, a friss, érzékeny gyökér nem érintkezik az erős trágyával, ennek ellenére fokozatosan fel tudja venni a kellő mennyiségű tápanyagot a talajból, amikor szüksége lesz rá.