Őszi-tavaszi kertjeink kedvelt virága, az árvácska a Büszkeség és balitélet hangulatába illő vidéki angol kertekben jelent meg először.

Az első, általunk ismert árvácskafajokat a 19. század végén, egy Temze-parti uradalomban, Lady Mary Elizabeth Bennet és kertésze kísérletezte ki.

Arvacska

Ezt követően világszerte kitört az “árvácskaláz” – a méltán közkedvelt virágocska azóta sem veszít népszerűségéből. Hálás növény, még a leghidegebb téli időben is kidugja virágait a hó alól.

arvacska wbshparvacska 2wbshp Arvacska_Viola

 

 

 

 

 

 

Kétéves növény, 10–20 cm. Júniusban vetik, és többszöri áttűzdelés után már októberben kiültetik. A fagyokig nyílik és tavasszal ad igazi színes virágszőnyeget. A hűvös, csapadékos éghajlatú országokban (pl. Dánia, Németország tavasztól őszig virít. Magyarországon az aszályos, száraz meleg nyáron hamar elviszi.

 

A palántákat  laza szerkezetű, tápanyagban gazdag talajba ültessük, 15 cm-es távolságra, napos, vagy félárnyékos helyre. Érdemes csoportosan ültetni, ekkor a legmutatósabbak.

Enyhén mentás ízű virágát használhatjuk hidegtálak díszítésére, leveléből készíthetünk gyógyfőzetet, kiütés és koszmó ellen.

 

Fergeteges színekkel és választékkal várjuk, látogasson el kertészetünkbe!

megveszem_a_boltban

Vissza a főoldalra >>