Tippek a pázsit gyors, erőteljes növekedéséhez.

TAVASSZAL leginkább nitrogéndús trágya kijuttatása szükséges pázsitunk gyors, erőteles növekedésének biztosításához.

Egyszerű megoldás erre a Pétisó vagy Ammóniumnitrát kijuttatása a gyepfelületre. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, a NYÁR ELEJI IDŐSZAKBAN  mindenképpen adjunk összetett műtrágyát, foszfor és kálium pótlását biztosítva ezzel.

A nyári forró napok elmúltával az ŐSZI tápanyag utánpótlásról is gondoskodnunk kell. Foszfor és káliumtúlsúlyos műtrágyával lássuk el ilyenkor gyepünket.

 

 

Szerencsére a különböző gyártók egyre inkább könnyebbé teszik számunkra a gyeptrágyázást. Vannak különféle elnevezésű –mint tavaszi indító, vagy hosszú hatástartamú, őszi – gyepműtrágyák, melyek kimondottan a pázsitápolásra fejlesztettek ki. Így nem kell figyelnünk a mikro- és makroelemek összetételét, az elnevezésből kiderül, mikor mit alkalmazhatunk. S habár így megspórolhatjuk az évi 3-4-szeri tápozást, egy jól megválasztott tavaszi és őszi trágyázással megalapozhatjuk egészséges, dús pázsitunkat.

Gyep02Gyönyörű pázsitunk egyre sűrűsödik, és a fűszálak között megreked a moha, a gyomok és a levágott és elhalt fűmaradványok. GYEPSZELLŐZTETÉSSEL eltávolíthatjuk ezeket a nem kívánatos növényi részeket, és segíthetünk pázsitunknak a gyomok elleni küzdelemben. Így a víz és a tápanyagok könnyebben eljutnak a fű gyökeréhez is.

Kellemes kertészkedést kívánunk!

megveszem_a_boltban

Vissza a főoldalra >>