Az erősődő éghajlatváltozás, szélsőséges időjárási viszonyok fontos figyelmezetetét jelentenek arra, hogy fokozottan figyeljünk, óvjuk környezetünket.

Minden tapasztalt kertbarát tudja, hogy ha nem szeretnénk egy tarrágott gyommezőben találni magunkat, akkor a kártevők és kórokozók elleni védekezés elkerülheten.

 

Ne vegyük félvállról!

Cégünk a “zöld megoldások” mellett tette le voksát, szeretnénk lehetőséget nyújtani a környezettudatos kertbarátok számára a növényvédelem természetes megoldásában.

A beteg zöldséggel, gyümölccsel szervezetünkbe is beviszünk veszélyes anyagokat. A beteg növények, zöldségek és gyümölcsök komoly elváltozásokat okozhatnak szervezetünkben!

E miatt a növényvédelmet semmiképpen sem vehetjük félvállról!

Azonban nem kell feltétlenül erős mérgekkel permeteznünk éjjel-nappal kertünket ahhoz, hogy a termésünk otthon szép, üde, zamatos és ízletes legyen! Kertészeti árudánkban és webáruházunkban szakszerű tanácsot adunk vásárlóinknak a környezetkímélő növényvédelemmel kapcsolatosan.

Mikrobiológiai megoldás talajlakó kártevők ellen

Az Artis az Arthrobothrys oligospora gomba spóráit és konídiumait tartalmazó készítmény.

Ez a gombafaj nemzetközi tudományos adatok szerint a talajban egyes rovarok számára olyan életkörülményeket alakít ki, hogy a kezelést követően rövid időn belül mind szaporodásuk, mind a károkozásuk megszűnik. Ilyen hatása van például a fonálféreg, drótféreg, a pajor, a tripszlárva,valamint számos más talajban élő vagy ott károsító rovar esetében is.

Minden zöldségkultúrában alkalmazható 1,5kg/ha mennyiségben, maximum 1%-os töménységben, vetés, palántázás,előtt a talajfelszínre permetezve, majd sekélyen bedolgozva, illetve pre- és posztemergens kezelésként kijuttatva.

Akár gyomirtással, akár egyéb kémiai rovarölő szerekkel, tápanyagokkal együtt is kijuttatható. A talajban 1-3 hónapig él, a környezeti hőmérséklet és az intenzitás függvényében.

20 , ill. 100 grammos és 1kg-os kiszerelésben kapható.