50%-kal kevesebb öntözővíz, nagyobb, szebb virágok!

Ráérős-gondoskodó, feledékeny-elfoglalt, hobbi, és profi kertészeknek egyaránt ajánljuk az új magyar csodatalálmányt, a GYÖKÉRITATÓT.

Használatával legalább 50 %-al kevesebb öntözővizet igényelnek növényeink és emellett nagyobb, szebb virágokat és terméseket kapunk. Természetes anyagokból készült, nem vegyszer.
A Szent István Egyetem Klímatanácsának Zöld díjas terméke.

 

 

 

GyokeritattoÜltetes1

Az Agrooter gyökéritató jellegzetes kialakítású, üreges szerkezetű csövecske, amely nedves és levegős környezettel támogatja a gyökerek fejlődését.

Összetétele táplálja a hasznos mikroorganizmusokat, serkenti a gyarapodásukat.

A csövecskékben tartalékolt nedvesség és levegő megakadályozza a mikroorganizmusok tömeges pusztulását.

 


Hogyan működik?

Egyedi hatásmechanizmusa egy új felismerésen alapul. A növények táplálásában nem a különféle vegyszereket részesíti előnyben, hanem fontosabbnak tartja a talajban meglevő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) aktivizálását. Az ásványi mikroőrlemény tartalmú és szerves kötőanyaggal stabilizált gyökéritató-agrooter csövecskék nem csak a növényeknek, de a talajéletnek is tápanyagforrása.

 

 

 

 

Ha a csövecskék nyílásukkal felfelé kerülnek az ültetőgödörbe, vizet nyílásukkal lefelé kerülve pedig levegőt raktároznak.

Tápanyagleadásuk a gyártástechnológia révén fokozatos. A talajban élő mikroorganizmusokat “etetik, itatják”, vagyis táplálják és ellátják nedvességgel. A növények gyökérkörnyezetében a mikroorganizmusok életfeltételeit, a laza, levegős, páradús, nedves talajközeg nagymértékben javítja. Ez az oka, hogy a gyökéritató-agrooter csövecskékben mikroorganizmusok kolóniái jönnek létre.

A gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába törekszenek. A vízraktározó csövecskékbe belenőtt gyökerek gyökérszőrein keresztül megvalósuló tápanyag felvétel éppen ott történik meg, ahol a legaktívabb a talajélet. Eredményeként – növényfajtól függően -, hamarabb kialakul és megkezdődik a baktériumok, a gombák és a növény közötti együttélés hatékony táplálkozási rendszere.

Hogyan használjuk?

BalkonŐszÜltetes2    GyokeritattoÜltetes3

 1. Ültetőgödrünkbe tegyünk jó minőségű földkeveréket, egyenletesen dolgozzuk el a talajt!
 2. Az így előkészített földre egyenletesen szórjuk rá a szükséges mennyiségű gyökéritatót!
 3. Kissé dolgozzuk össze a földet a gyökéritatóval!
 4. Erre helyezzük rá a növényt!
 5. Töltsük fel a gödröt a maradék virágfölddel!
 6. A talajt kissé döngöljük meg, majd öntözzük be!

A növények ültetőgödrébe kerülő gyökéritató csövecskék már az indulástól kedvező életteret teremtenek.

Mi történik?

GyokeritattoÜltetes2Telepítés után a fa saját tartalék energiáit használja fel a begyökeresedéshez, a hajtások megindításához, a talajélet mikroorganizmusaival való kapcsolat felvételéhez. E kapcsolat egyaránt fontos a növény és a mikroorganizmusok számára. A gyökérváladékból kibocsátott szénhidrátok a mikroorganizmusok egyik energiaforrása, másrászt a mikroorganizmusok élettevékenysége alapvetően kihat a növények hatékony tápanyagfelvételére.

A gyökéritatóval ültetett facsemetének nincs szüksége, hogy felélje tartalékait. Energiáit nem kell a mikroorganizmusok élettevékenységének gerjesztésére fordítania. Az intenzív talajélet a csövecskékben már korábban kialakul. A növény így időt nyer, és megtakarított energiáját a hajtásfejlődésre fordíthatja. A nagyobb hajtástömeg nagyobb lombfelületet eredményez. A megnövekedett fotoszintetizáló felület pedig jelentős energiafelvételhez juttatja a növényt.

Alkalmazásának előnyei:

 • Összetétele táplálja a hasznos mikroorganizmusokat, serkenti a gyarapodásukat
 • előmozdítja a növények hatékonyabb tápanyagfelvételét
 • megakadályozza a tápanyagok kimosódását, lehetővé teszi a lassú, fokozatos tápanyagleadást
 • magasra emeli a közvetlen gyökérkörnyezeti szervesanyag-készletet (~40%)
 • hő-, és szárazság okozta stressz esetén kitolja a növény hervadási pontját
 • a csövecskékben tartalékolt nedvesség és levegő megakadályozza a mikroorganizmusok tömeges pusztulását
 • a gyökéritató-agrooter a talajban 2-3 év múlva teljesen lebomlik, környezetbarát
 • bizonyítottan, legalább 50% vízmegtakarítás

 

Jó kertészkedést kíván a Latinkert csapata!

 

megveszem_a_boltban

Vissza a főoldalra >>