Elkérkezett a GYÜMÖLCSFA ültetés és SÖVÉNY telepítés ideje.

Tudta, hogy az ősszel ültetett gyümölcsfák jobb eséllyel indulnak, mint a tavasszal ültetett társaik?

Ilyenkor könnyebben megindul a gyökeresedési folyamat, így a fa már fejlettebben várja a tavaszt, így könnyebben tud friss hajtásokat hozni. Így az ősszel ültetett növénnyel lényegében egy évet nyerünk.

Akad számos tennivaló, amit még a tél előtt fontos elvégeznünk.

 1. Amíg a talaj nem fagyott, nyugodtan ültessünk! Ültethetünk gyümölcsfákat, virághagymákat, – bármit, amit kertünkben látni szeretnénk. 3+1 növény akciónk még tart, ne szalassza el!
 2. Utolsó Virághagymáinkat 2+1-es akcióban tudja még megvásárolni, így tavasszal az illatos jácint is pompázhat az udvaron.
 3. Rózsáinkat ne felejtsük el megvédeni a fagyoktól. Húzzunk földet a tövére, ameddig csak tudunk, így nem fog elfagyni. Amennyiben az elszáradt virágokat nem távolítottuk el, azt mihamarabb tegyük meg! A szabály az, hogy az első 5 leveles hajtásig nyugodtan vágjuk vissza rózsánkat. Ha a levelek már lehullottak róla, ez a szabály nem nagy segítség számunkra, de 2-3 szemnyit nyugodtan vágjunk vissza. A futórózsát csak módjával, ez egy kicsit könnyebben visszafagyhat.
 4. Az itthon nem télálló növényeinket (leander, muskátli, bogenvillea) vigyük fagymentes helyre (világosabb pince), vagy gondoskodjunk annak megfelelő teleltetéséről. (Sajnos mi idén már több növényt nem tudunk befogadni bérteleltetés céljából, a teleltető helyünk teljesen megtelt.) Bevitel előtt nézzük meg, hogy nincsenek-e rajtuk élősködők, ha találunk valamit, akkor kezeljük le, mielőtt bevisszük (Pl. Olajos rézkén, Mészkénlé, Florimo spray tetvek és atkák ellen, Bio Fito spray, Mospilan.). Megelőzés céljából használjunk Celaflor 2in1 rovarölő táprudat.
 5. A magas növésű díszfüveket kötözzük össze, hogy a ráhulló hó nem törje le, és ne fagyjon bele a jég a tövébe. 
 6. Őszi gyeptrágyát – ha még nem tettük meg -, ne felejtsük el kiszórni! Everris Pre-Winter 330m2-re,Substral Őszi gyeptrágya 100m2-re és 250m2-re. Az avart ne felejtsük el a gyepről letakarítani. Az egészséges, nem foltos, nem lukacsos leveleket használhatjuk növények takarására, megvédésére. Fontos! Takarásra diófa-levelet ne használjunk, azt inkább semmisítsük meg!
  Tippünk: Gyeptrágyáinkat már megrendelheti webáruházunkban is: www.biokertapolas.hu
 7. Ne felejtsük el a slagokat, csatlakozókat leszerelni, vízteleníteni, fagymentes helyre eltenni! Az öntözőrendszert és minden kinti vízvezetéket víztelenítsünk!
 8. Az utolsó fűnyírás után fűnyírónkat tisztítsuk le, az olajat engedjük le belőle, tisztán, leápolva tegyük el téli pihenőhelyére, hogy tavasszal épségben vehessük elő újra a kerti munkához.
 9. Apró kerti barátainknak segítsünk, hogy télen se maradjanak eleség nélkül.Helyezzünk ki madáretetőt! Figyeljünk arra, hogy olyan helyre tegyük az etetőt, ahol azt más állat nem tudja elérni. Az etetőbe tehetünk napraforgó magot, téli magkeveréket, lógathatunk ki cinkegolyót. Fontos! Vigyázzunk, hogy az etetőben mindig legyen élelem, hiszen kis barátaink számítanak azokra a falatokra. Csak akkor kezdjük el etetni őket, ha minden nap tudunk figyelni rá, hogy tele legyen az etetőjük. Ha odaszoktatjuk őket, számítanak ránk, és egy-egy üres etető a nagy hidegben a legyengülésüket, és akár a vesztüket is okozhatja! Figyeljünk rájuk!
 10. Megérkeztek madáretetőink. Madáretetőink már 1.200,- Ft-tól elérhetőek.Jöjjön, és válogasson a fára akasztható, farönkre rögzíthető, vagy az állványos etetőink közül!

 

megveszem_a_boltban

Vissza a főoldalra >>