Mindenki a ragyogóan tiszta, csillogó, átlátszó vízről álmodik, amikor elképzeli a kert legszebb részére medencéjét. Egészen addig, amíg az elkezd bezöldülni, zavaros lesz, belehullanak a levelek…

Tudta, hogy nem évente kétszer kell nagytakarítást végezni a medencében, hanem elég hetente 10 percet rászánni?

A sokszor kevesebb itt valóban eredményesebb. Lényegében 4 alapszabályt kell betartanunk, és bőven lesz időnk pihenni a kertben. Íme az első:

MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ pH-ÉRTÉK BEÁLLÍTÁSA?

1

Minden vízkezelő rendszer a 7,1-7,3 tartományban fejti ki optimálisan a hatását. Vagyis, ha a pH-érték nincs rendben, hiába adagolunk rengeteg vegyszert a medencékbe, a bekevert szer nem fogja az elvárt eredményt hozni.

 

2

Magas pH-érték esetén erősen megnövekedhet a vízkőkiválási hajlam, szervezetünk számára kellemetlen hatású vegyületek keletkezhetnek.  

3

7,8 feletti, illetve a 6,8 alatti pH-érték irritálhatja a fürdőzök bőrét. Ez a bőr pikkelyesedéséhez, kiszáradásához vezethet, hosszútávon allergiát válthat ki.  

A víz pH-értékét HETENTE EGYSZER mindenképpen ellenőrizzük!

A fürdőmedence vizének optimális tartománya 7,1 és 7,3 között van. Sokan nem foglalkoznak vele, pedig szinte ezen múlik minden. Vigyázzon saját és a családja egészségére! A víz pH-értékét HETENTE EGYSZER mindenképpen ellenőrizze! Csupán egy egyszerű tesztcsík szükséges hozzá.

Kellemes fürdőzést kívánunk!